به گزارش رلسخون، این مراسم در راستای توسعه زیرساخت های شبکه ملی اطلاعات در سه نقطه از شهر با عنوان «آیین رونمایی از پروژه‌های پیشران اقتصاد دیجیتال» و با شعار «تدبیر و امید، برای جهش تولید» ساعت ۱۰ صبح با حضور بیش از ۱۳۰ خبرنگار و صدها نفر از فعالان صنعت ارتباطات به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد.

مرکز داده بزرگ ایرانسل، پس از ارائه گزارش معرفی طرح‌های قابل افتتاح توسط وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات به رئیس‌جمهوری رونمایی می‌شود.

افتتاح مرکز داده بزرگ (۴۰۰رکی) شرکت ایرانسل با حضور بیژن عباسی آرند مدیرعامل شرکت ایرانسل در مرکز شادآباد، افتتاح خدمات ابری آسیاتک با حضور محمدعلی یوسف زاده، مدیرعامل این شرکت در برج میلاد، رونمایی از طرح حمایتی استارتاپ‌های آسیب‌دیده از کرونا و تلویزیون اینترنتی با حضور امیر ناظمی، معاون وزیر و رئیس سازمان فناوری اطلاعات در کلاه فرنگی برگزار خواهد شد. 

‏این پروژه‌ها به ‌منظور ارتقای سهم ‎محتوای داخلی ‎کاربران و همچنین آسان‌سازی ورود استارتاپ‌ها به فرآیندهای ‎کسب‌وکار رونمایی و افتتاح می‌شوند.
 

در سرمایه گذاری دیجیتال بازگشت سرمایه سریع‌تری داریم

حجت الاسلام حسن روحانی رئیس جمهور صبح امروز پس از  آیین رونمایی از چند پروژه‌ در حوزه  ‎اقتصاد دیجیتال طی سخنانی اظهار داشت: این مسئله از اهمیت زیادی برخوردار است که وقتی در  فضای دیجیتال سرمایه گذاری می‌کنیم، هزینه سرمایه‌گذاری شده به سرعت بازگردد. 

وی ادامه داد: در اقتصاد سنتی معمولا 10 الی 20 سال طول می‌کشد که سرمایه اولیه بازگردد ولی  این در سرمایه گذاری دیجیتال بازگشت سرمایه روند سریع‌تری دارد که این مسئله به معنای سودآور بودن این بخش است. ضمن اینکه این فن آوری  روز بوده و سرمایه گذاری آن نیز زود بازده است.

رئیس جمهور گفت:  اگر خدماتی که در اختیار مردم قرار می دهیم، بخشی از آن را خدمات فضاپایه در نظر بگیریم، شامل این می شود که بدانند شرایط آب سدها، رودخانه ها، خشکسالی و حوادث غیرمترقبه چگونه است؛ یک کشاورز از منزل خود و با استفاده از تلفن همراه، شرایط محیطی کسب وکار خود بداند و برنامه ریزی کند و از شرایط جوی محل کسب وکارش آگاه شود. 

رییس جمهور با اشاره به مشاغل دامداری آزاد که دام ها در صحرا و مراتع حرکت می کنند، یادآور شد: امروز بخش بزرگی از این حرکت دیجیتال صورت می گیرد، فرد با امکانات در دسترس خود جایگاه چرای دام های خود را نظارت و بررسی می کند؛ لذا اساسا تحول کشور ما و همه جهان به سمت یک اقتصاد دیجیتال است. 

وی افزود: در یکی از کشورهای پیشرفته در یک کارخانه ماشین سازی که برای بازدید رفته بودم، این کارخانه عظیم و بزرگی که ماشین های بسیاری تولید می کرد، در آن سالن فردی برای انجام کار یدی حضور نداشت و افراد متخصص در یک اتاقکی بودند و از راه دور امور را کنترل می کردند. هدایت اینترنتی و دیجیتالی در اختیار آنها بود و با هوش مصنوعی کار ساخت ماشین ها انجام می گرفت.

رئیس جمهور در ادامه گفت: شرکت ایرانسل یک نمونه‌ای است که شرکت‌های غیر دولتی می‌توانند بار مسئولیت خدمات را برعهده بگیرند و همانطور که از ابتدای دولت یازدهم در مورد واگذاری اقتصاد دولتی به بخش خصوصی می‌گفتیم الان در بخش خدمات هم می‌توان این کار را انجام داد.

روحانی  با طرح این پرسش که چقدر کیفیت برای سفارش دهنده اهمیت دارد، گفت: امیدوارم این خدمات با کیفیت برای سفارش دهندگان باشد.

وی بیان داشت: در تبلیغات انتخاباتی دیوار‌ها از چسباندن عکس‌ها خلاص شدند و همه تبلیغات به سمت تبلیغات اینترنتی آمد؛ این فضا در انتخاب مردم هم تاثیرگذار است. دولت همه امکانات را فراهم کرده بود که این انتخابات گذشته کاملا الکترونیکی برگزار شود اما هماهنگی بین شورای نگهبان و وزارت کشور انجام نشد.

روحانی اظهار داشت: اصلا مردم آنلاین نتایج انتخابات را ببینند البته شاید بگویند این برای کسی که رای آورده تبلیغ می‌شود اما غیر از آن می‌توان مردم آنلاین ببیندد و تفکراتی مثل تقلب و دخالت از بین می‌رود و مردم میبینند دستی در انتخابات دخالت ندارد.

وی با اشاره به نقش فضای مجازی در شفافیت و مبارزه با فساد گفت: چگونه امکان پذیر است با شیوه‌های سنتی با فساد مبارزه کنیم. ما برای همکاری با کشورهعای دیگر چاره‌ای جز توسعه این فضا نداریم. الان همه  هواپیماها و کشتی ها با اطلاعات فضا پایه کار می‌کنند. زیرساخت‌ها در دولت یازدهم آماده شد و شرایط برای استفاده مهیا شد و ما دیدیم که ظریب نفوذ اینترنت در این سال‌ها چهار برابر شده است.

روحانی گفت: برخی  از کشورها 14 درصد GDP اقتصادشان را اقتصاد دیجیتال تشکیل می‌دهد. ما به 6.5 درصد رسیدیم که رقم خوبی است. اساساً فضای مجازی شرایط کشور را متحول کرده و سبک زندگی و رابطه ها با یکدیگر را تغییر داده است.

رئیس‌جمهور افزود: در همین ایام سخت شیوع ویروس کرونا و بیماری کویید 19، فرصت نمود و بروز فناوری اطلاعات برای مردم بیشتر شد و بسیاری از کارها و ارائه خدمات با استفاده از فناوری اطلاعات و فضای مجازی انجام شد.

وی با بیان اینکه در سیاست هم فناوری اطلاعات در روند سیاسی نقش آفرین است، گفت: در تبلیغات انتخابات و اطلاع رسانی به مردم و حتی حضور و مشارکت مردم در انتخابات، فناوری اطلاعات نقش مهمی ایفا می کند و موضوع شفافیت و مبارزه با فساد از مسائل بسیار مهمی است که از طریق فضای مجازی و سیستم الکترونیکی می توان حریف آن شد و با شیوه های سنتی نمی شود.


منبع:
1.ایرنا / رونمایی پروژه‌های ‎اقتصاد دیجیتال با حضور رئیس‌جمهوری
2.تسنیم / روحانی: با شیوه‌های سنتی نمی‌توان با فساد مبارزه کرد/ سهم ۶.۵ درصدی اقتصاد دیجیتال از تولید ناخالص داخلی کشور